Om Efterskolesangbogen

Efterskoleelever i Danmark har fået deres helt egen sangbog

Scroll

100% målrettet sangbog

Efterskolesangbogen indeholder nye og gamle sange, ligesom der er plads til, at den enkelte elev kan gøre sangbogen personlig med minder og hilsener fra efterskoleåret. Se de 175 sange.

Sangene er noteret i tonearter, der vil fungere godt ved fællessang på efterskolerne. Målet er, at alle elever får oplever fællesskabet og glæden ved at synge sammen. Forskellige visuelle effekter er også tilføjet i teksterne for at understøtte dette.

Sangbogen er udgivet i paperback med alm. ryg samt i en større udgave med spiralryg.

Se eksempler på sider fra sangbogen

Slides til skærmvisning

Alle sangene er også udgivet i en elektronisk version med et års licens til skærmvisning på efterskolerne, som følger med ved bestilling af sangbøger til alle eleverne (min. 50 stk.).

Teksterne findes på hjemmesiden (ved indtastning af skolens adgangskode) og kan derfra nemt vises med projektor.

Udgivelsen

Hvert fjerde år udgives sangbogen i ny udgave for at være tidssvarende og i øjenhøjde med efterskoleeleverne. Efterskoleelever og lærere på alle landets efterskoler inviteres hver gang til at være med i udvælgelsen af de bedste efterskole-fællessange.

1. udgave udkom i 2016.
2. udgave udkom i 2019.
3. udgave udkommer i 2023.

Efterskolesangbogen er foreløbig solgt i over 25.000 eksemplarer.

Det er KFUM og KFUK i Danmark, der har taget initiativet til efterskolernes sangbog og står bag udgivelsen.

Efterskolesangbogens udgivelse blev (ved 1. udgave) støttet af Edith & Godtfred Kirk Christiansens Fond samt A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Læs mere om 2. udgave

Jeg kan godt lide, at det er ens egen. Der er en masse små ting i bogen man kan udfylde, og det er fedt. Efterskoleelev
Fællessang er af helt afgørende betydning for et ophold på vores efterskole. Hos os går Efterskolesangbogen og Højskolesangbogen hånd i hånd. Højskolesangbogen rummer historien og er den vi gerne vil sende vores elever videre ud i verden med, mens Efterskolesangbogen appellerer direkte til den virkelighed, eleverne står i lige nu. Hos os har eleverne derfor begge sangbøger, der står side om side og blive brugt flere gange om dagen. Eleverne får begge sangbøger med sig hjem, når året er gået. Peter Munk Povlsen, efterskoleforstander